FRONIUS TransSteel 3000 Compact Pulse hegesztőgép

FRONIUS TransSteel 3000 Compact Pulse hegesztőgép

Legyen szó építkezésről vagy műhelyről, a mezőgazdasági vállalkozásoktól a fémmegmunkáló cégekig - összeszerelési, javítási és karbantartási munkákhoz a TransSteel Multiprocess sorozat professzionális szinten végzi a MIG/MAG, TIG és elektróda hegesztési folyamatokat.

Áramerősség 10 - 300 A
Bekapcsolási idő [10min/40°C/40%] 300A
Bekapcsolási idő [10min/40°C/60%] 280A
Bekapcsolási idő [10min/40°C/100%] 240A
Üzemi feszültség 14,5-29,0V MIG/MAG; 20,4-32,0V MMA; 10,4-22,0V TIG
Üresjárati feszültség 59,0 V
Hálózati frekvencia 50-60Hz
Hálózati feszültség 3x380V
Hálózati biztosíték 35A
Méretek h x sz x m 747 x 300 x 497 mm
Súly 36,0 kg
Védelmi fokozat IP23

IMPULZUS HEGESZTÉS

Az új TransSteel 3000 Compact Pulse impulzusos ív érkezését a TransSteel sorozatba. A beállítást egyszerűen a főmenüből választják ki, és megkönnyíti a vezérelt hegesztést a középső ívtartományban.

SZAKASZOS VAGY FOLYAMATOS HEGESZTÉS TORZULÁS NÉLKÜL

Spot mód lehetővé teszi, hogy hegesztési pontokat rendszeres időközönként helyezzen el. Mivel teljes rugalmassággal rendelkezik az intervallumok közötti szünetidő alatt, a ponthegesztés ideális a munkadarabok tapadásához. Az öltéshegesztés nemcsak hullámos varratképet eredményez, hanem az alacsony hőbeviteli szint is csökkenti az esetleges anyagtorzulásokat, amikor könnyű mérőlapokkal dolgozik.

4 LÉPÉSES MÓD

A "Speciális 4 lépéses mód" különösen alkalmas hegesztésre nagyobb teljesítménytartományban. Speciális 4 lépéses üzemmódban a hegesztés alacsonyabb teljesítménnyel kezdődik, ami megkönnyíti az ív stabilizálódását.

SYNCHRO PULSE HEGESZTÉS ALUMÍNIUMHOZ

A "SynchroPulse" opció ajánlott alumíniumötvözetek hegesztésére, ha hullámos varrat megjelenés szükséges. Ez a hatás a hegesztési teljesítmény két működési pont közötti módosításával érhető el.

IMPULZUS HEGESZTÉS

Az impulzus hegesztést elsősorban helyzettől eltérő hegesztésre vagy különösen vékony anyagok hegesztésére használják. Az impulzus beállítási tartománya 1 Hz és 990 Hz között van.

TAC FUNKCIÓ

A pulzáló ív nagyon vékony anyagokkal hegesztésénél segít, mivel a hőmérséklet alacsonyabb az alacsonyabb áramú fázisokban. Akár 50% -os időmegtakarítás.

ÉRINTÉSES ÍVGYÚJTÁS

A rendkívül pontos érintéses gyújtás a nagyfrekvenciás gyújtás szintjén van és hozzájárul a felhasználóbarát működéshez.

GÁZ ELŐ- ÉS UTÓÁRAMLÁS

A TransSteel automatikusan kiszámítja az optimális gáz utóáramlás időtartamát a beállított hegesztési áramnak megfelelően. Ez javítja a hegesztési varrat végén és a volfrám elektródán a gázpajzsot.

LETAPADÁS GÁTLÁS

Ha rövidzárlat lép fel (az elektróda tapad az elektródahegesztés során), a hegesztési folyamat azonnal kikapcsol. Ez megakadályozza az elektróda kiégését, letapadását és / vagy a hegesztési varrat súlyos hibáit.

HOT-START

Annak érdekében, hogy az elektróda könnyebben meggyújulhasson, az áramforrás gyújtása alatt az áram másodperc töredékére növekszik.

ARC-FORCE ALUMÍNIUM ÖTVÖZETEKHEZ

Ha az alapelektródákat durva csepp anyagátadással hegesztik kis áramnál (alulterhelt), fennáll a tapadás veszélye. Ennek kiküszöbölése érdekében, a ragasztás előtt egy másodperc töredékéig nagyobb áramot táplálunk. Az elektróda szabadon ég, megakadályozva a tapadást.